Ege Genç İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen 77’inci Ege Toplantısı Hilton Otel’de düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantı EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. EGİAD’ın vizyonu üzerine ayrıntılı bir konuşma yapan Aslan, girişimciliğin, düşünce kuruluşu olarak yapılacak faaliyetlerin önemine değindi.

GİRİŞİMCİLİK PROJELERİ ÜRETİYOR

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, EGİAD’ın uzun yıllardır girişimcilik konusunu gündemde tuttuğunu söyleyerek, “İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin Hazine Müsteşarlığı’ndan akredite ilk Melek Yatırım Ağı olan EGİAD Melekleri Yatırım Ağı 2015 yılına kurulmuştur. Aynı zamanda Türkiye’de iş insanları derneği olarak bir STK bünyesinde kurulan ilk akredite melek yatırım ağıdır” diye konuştu.

GELECEĞE İNANIYORUZ

Aslan, Türkiye’nin geleceğine inandıklarını dile getirerek, bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi. Aslan, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve ticaret zinciri içerisinde ülkemize hizmet etmek tek hedefimizdir. Kalkınma yolunda ilerleyen bir toplum; güçlü bir ekonomi ve güçlü bir ülke; ancak güçlü bir demokrasi, güçlü ve bağımsız kurumlar, liyakate dayalı sistem ve hukukun üstünlüğü ile mümkündür.”

GENÇ NÜFUSUN POTANSİYELİ YÜKSEK

EGİAD Danışma Kurulu ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener ise, EGİAD’ın projelerini takdirle takip ettiğini belirterek sözlerine başladı. Özgener, Türkiye’nin genç nüfusunun dikkat çekilen bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, EGİAD’ın kente yön veren çalışmalara katkı koymasının önemine vurgu yaptı. Özgener, EGİAD ile İZTO’nun yaptığı iş birliği sayesinde kent verimliliğinin artarak devam edeceğini ifade etti.

GİRİŞİMCİLİĞE VURGU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, girişimcilik konusuna vurgu yaparak, “Bir ülkede girişimcilik ne kadar çok olursa bir ülke o kadar zengin olur. Gideceğimiz daha çok yol var. Zenginleşmek istiyorsak, ihracat istiyorsak girişimciliğe önem vermek zorundayız” dedi. Genç kızların girişimci olmak istemediklerine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Genç kadınlarımız girişimci olmak istemiyorlar. Kadınların rol model olması lazım. Girişimci olmaya teşvik edilmelidir” diye konuştu.

MARKALAŞMAYA DİKKAT

Hisarcıklıoğlu, markalaşmanın önemine de işaret ederek, “Şehirlerde de markalaşma önemli ancak ülkenin marka olması lazım. Ülke marka olduğu zaman her yaptığı hizmetin değeri artıyor.” şeklinde konuştu. Sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi durumunda şehirlerin markalaşacağını da dile getirdi.

GELİR EŞİTSİZLİĞİ

Hisarcıklıoğlu, “Dünya için ikinci büyük mesele gelir eşitsizliği. Dünyanın geleceği açısından büyük risk. Popülizm, ırkçılık, ufak meselelerin öne çıkmasının altında bunlar var. Yüzde 1 çok memnun. Yüzde 99 gittikçe fakirleşiyor. Kapitalizmin kendini sorgulaması, yeniden yazılması lazım.”